Zapečené brambory
- brambory 1 kg
Marináda
- olej 100 ml
- koření na šašlik 1 dávka
Zapečené brambory
- pepř 1 špetka
Marináda
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Vepřové kotlety (krkovici) bez kosti nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kterou jsme si smíchali z vody, oleje, cibule nakrájené na kolečka, originálního koření, pepře (kuličky) a soli. V této marinádě necháme maso odpočívat dva dny. Před grilováním navlékneme na jehly a dáme grilovat na rozpálený gril. Podáváme s různou grilovanou zeleninou a lilkem, který nakrájíme na kolečka a obalíme v pikantní marinádě s česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou, solí a cukrem a ugrilujeme dozlatova.
2. Hlavní přílohou jsou zapečené brambory. Obě dvě smetany promícháme s částí rozmačkaného česneku a troškou soli. Plátky brambor vršíme a prokládáme smetanou s česnekem, nakonec opepříme a zapečeme do zlatova v troubě v zapékací nádobě.