zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Salát z růžičkové kapusty se švestkami a chilli
Autor: Petr Klemeš / PEDRO LOCO Salát z růžičkové kapusty se švestkami a chilli

Salát z růžičkové kapusty se švestkami a chilli

Hodnoceno: 1x
Pokud jste příznivci této komplikovanější zeleniny, váš vztah k ní nabude nový rozměr. Jestli jste doposud patřili mezi zaryté odpůrce těchto mnohdy špatně připravovaných a tudíž nahořklých, rozmatlaných kuliček známých ze školní jídelny, věřte, že se zamilujete.
do 30 minut
4 porce

U tohoto salátu potřebujete trochu trpělivosti na začátku, ale samotné vaření trvá pouze v řádu pár minut. Odměnou vám pak bude fantastická kombinace, vytěsněné negativní vzpomínky a neuvěřitelný chuťový zážitek.

Zorientujte se v druzích chilli papriček v obsáhlém článku:

Článek

Chilli - paleta chutí i pálivosti  Foto:

Chilli – široká paleta chutí i pálivosti

Poslední dobou se u nás začíná těšit větší oblibě plodina veskrze exotická, avšak ne úplně neznámá. Mnozí ji opěvují a neumějí si bez ní představit téměř každé jídlo,...

reklama

Postup

  1. Pod studenou vodou omyjte kapustu, odřízněte spodní část, která drží lístky pohromadě, a ty následně opatrně oloupejte, chce to trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Zůstane vám malé „srdíčko“, které můžete použít třeba do polévky.
  2. Šalotku nakrájejte na jemné plátky, špek a sušené švestky na kostičky.
  3. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem restujte po dobu dvou minut šalotku a slaninu. Přidejte nakrájenou chilli papričku a sušené švestky, opět dvě minuty restujte, vložte lístky kapusty, krátce prohoďte, zakapejte dle chuti balzamikem, ale nenechávejte ji na pánvi déle než minutu.
  4. Vložte na talíř, dle chuti posypte několika krystalky hrubozrnné mořské soli a užívejte si báječné kombinace slaniny, švestek, chilli a růžičkové kapusty, která snad získá místo ve vašem srdci i jídelníčku. Podávejte ideálně s čerstvým bílým pečivem.

Salát z růžičkové kapusty se švestkami a chilli  Foto:

Salát z růžičkové kapusty se švestkami a chilli           Foto: Petr Klemeš, www.pedroloco.eu

reklama