Suroviny
- rýže (ideálně na rizoto - Arborio) 1 hrnek
- Mléko 2 hrnky
- Skořice 1 lžička
- Javorový sirup 2 lžíce
- Mango 1 ks
- maliny (můžete i zavařené)
- Jablko 1 ks
- třtinový cukr 2 lžíce
- Vejce 3 ks
Postup přípravy
- Nejdříve dejte vařit rýži v mléce se lžičkou skořice. Vaří se podle návodu na obalu, pokud nemáte rýžovar, pak použijte nepřilnavý hrnec a často míchejte, aby sem vám mléko nepřichytlo.
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
- Mezitím, co se rýže vaří, dejte do menšího rendlíčku na kostky nakrájené mango a jablko, přidejte trochu třtinového cukru a nakonec maliny i se sirupem, ve kterém jsou naložené, a krátce povařte. Ovoce vyndejte do misky a šťávu nechte svařit na sirup.
- Vymažte zapékací mističky máslem.
- Jakmile se rýže uvaří, přidejte dvě lžíce javorového sirupu a zamíchejte.
- Žloutky oddělte od bílků. Smíchejte je s rozpuštěným máslem a zamíchejte do rýže.
- Bílky ušlehejte v tuhý sníh a jejich polovinu přidejte do rýže. A opatrně vmíchejte. Druhou půlku si nechte na čepice.
- Do každé mističky dejte rýži, ovoce, rýži a nakonec čepici ze sněhu.
- Dejte do rozpálené trouby na 180 stupňů a pečte do té doby, než bude čepice krásně zlatá.
- Před podáváním lehce zalijte sirupem, který vznikl svařením v malém rendlíčku.