Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rýžový nákyp

4 porce
do 1 hodiny
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp Autor: Kuchařinka.cz
Jestli z dob školních jídelen nesnášíte rýžový nákyp, my vám dnes dokážeme, že ho lze i milovat:). Zkuste mu dát novou šanci – s pořádnou čepicí a v roztomilých mističkách. Představujeme vám luxusní rýžový nákyp s malinami, mangem a jablky.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejdříve dejte vařit rýži v mléce se lžičkou skořice. Vaří se podle návodu na obalu, pokud nemáte rýžovar, pak použijte nepřilnavý hrnec a často míchejte, aby sem vám mléko nepřichytlo.
  2. Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  3. Mezitím, co se rýže vaří, dejte do menšího rendlíčku na kostky nakrájené mango a jablko, přidejte trochu třtinového cukru a nakonec maliny i se sirupem, ve kterém jsou naložené, a krátce povařte. Ovoce vyndejte do misky a šťávu nechte svařit na sirup.
  4. Vymažte zapékací mističky máslem.
  5. Jakmile se rýže uvaří, přidejte dvě lžíce javorového sirupu a zamíchejte.
  6. Žloutky oddělte od bílků. Smíchejte je s rozpuštěným máslem a zamíchejte do rýže.
  7. Bílky ušlehejte v tuhý sníh a jejich polovinu přidejte do rýže. A opatrně vmíchejte. Druhou půlku si nechte na čepice.
  8. Do každé mističky dejte rýži, ovoce, rýži a nakonec čepici ze sněhu.
  9. Dejte do rozpálené trouby na 180 stupňů a pečte do té doby, než bude čepice krásně zlatá.
  10. Před podáváním lehce zalijte sirupem, který vznikl svařením v malém rendlíčku.
Reklama

Rýžový nákyp Foto:

Rýžový nákyp, foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama