Jestli z dob školních jídelen nesnášíte rýžový nákyp, my vám dnes dokážeme, že ho lze i milovat:). Zkuste mu dát novou šanci – s pořádnou čepicí a v roztomilých mističkách. Představujeme vám luxusní rýžový nákyp s malinami, mangem a jablky.
4 porce
60 minut
Suroviny
rýže (ideálně na rizoto - Arborio)
1 hrnek
Mléko
2 hrnky
Skořice
1 lžička
Javorový sirup
2 lžíce
Mango
1 ks
maliny (můžete i zavařené)
Jablko
1 ks
třtinový cukr
2 lžíce
Vejce
3 ks
Postup přípravy
Nejdříve dejte vařit rýži v mléce se lžičkou skořice. Vaří se podle návodu na obalu, pokud nemáte rýžovar, pak použijte nepřilnavý hrnec a často míchejte, aby sem vám mléko nepřichytlo.
Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
Mezitím, co se rýže vaří, dejte do menšího rendlíčku na kostky nakrájené mango a jablko, přidejte trochu třtinového cukru a nakonec maliny i se sirupem, ve kterém jsou naložené, a krátce povařte. Ovoce vyndejte do misky a šťávu nechte svařit na sirup.
Vymažte zapékací mističky máslem.
Jakmile se rýže uvaří, přidejte dvě lžíce javorového sirupu a zamíchejte.
Žloutky oddělte od bílků. Smíchejte je s rozpuštěným máslem a zamíchejte do rýže.
Bílky ušlehejte v tuhý sníh a jejich polovinu přidejte do rýže. A opatrně vmíchejte. Druhou půlku si nechte na čepice.
Do každé mističky dejte rýži, ovoce, rýži a nakonec čepici ze sněhu.
Dejte do rozpálené trouby na 180 stupňů a pečte do té doby, než bude čepice krásně zlatá.
Před podáváním lehce zalijte sirupem, který vznikl svařením v malém rendlíčku.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.