Omáčka
- pomerančová šťáva 1/2 hrnku
- sójová omáčka 3 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- rybí omáčka pár kapek
- hnědý cukr 4 lžičky
- sezamový olej 2 lžičky
- kukuřičný škrob 1 1/2 lžičky
Stir-fry
- kuřecí prsa (bez kosti a kůže) 4 ks
- sůl
- řepkový olej
- cibule (nakrájená na kousky) 1 ks
- česnek 3 stoužky
- zázvor (nastrouhaný) 2 lžičky
- ananas (oloupaný a nakrájený na tlusté plátky) 1/2 ks
- baby špenát 100 g
- rukola 100 g
Při podávání
- rýžové nudle
- sezamová semínka (opražená)
Postup přípravy
- Omáčka: Smíchejte všechny ingredience a dejte stranou.
- Stir-fry: Maso nakrájejte na plátky a osolte. Dejte stranou.
- Rozehřejte trochu oleje ve woku nebo velké pánvi a osmažte cibuli, česnek a zázvor, až bude směs voňavá.
- Cibulovou směs vyndejte z pánve.
- Rozehřejte trochu více oleje a opékejte kuřecí plátky, dokud nebudou měkké a dobře udělané. Přidejte ananas a prudce osmažte.
- Cibulovou směs vraťte do woku. Přidejte omáčku a naplno pečte, dokud směs nezačne lehce houstnout.
- Přidejte špenát a rukolu a promíchejte.
- Uvařte nudle, navrch dejte smaženici a posypte sezamovými semínky.