Suroviny
- vejce
- vanilkový cukr
- moučkový cukr 100 g
- kakao 3
- hladká mouka 15
- šlehačka 2
Postup přípravy
Dezert
Roláda
Ingredience:
5 vajec1 vanilkový cukr100 g moučkového cukru3 kávové lžičky kakaa15 polévkových lžic hladké mouky2 kelímky 30% šlehačky
Postup:
Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, kakao a mouku. Plech vyložíme pečicím papírem a vzniklé těsto na něj rozetřeme a v troubě upečeme. Po upečení stočíme a necháme vychladit. Po vychladnutí zabalíme, sundáme papír a naneseme ušlehanou šlehačku a znovu stočíme. Hotovou šlehačku dáme vychladit do ledničky.