Rizoto s meruňkami a zázvorem
Zdroj: profimedia.cz
Rizoto s meruňkami a zázvorem
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
19x
Rizoto s cibulí, sušenými meruňkami a bylinkami? Zní to zvláštně a netradičně, ale chuťově je to naprosto skvělé a rozhodně to stojí za vyzkoušení.
2 porce
30 minut
Suroviny
Olivový olej
1 lžíce
červená cibule
1 ks
čerstvý zázvor
2,5 cm
jalovec
10 kuliček
sušený nebo čertsvý tymián
1 lžička
basmati rýže
200 g
sušené meruňky
10 ks
zeleninový vývar
300 ml
nasekaná petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Na velké teflonové pánvi rozehřejte olej a opatrně na něm opékejte cibuli 2–3 minuty.
Vmíchejte zázvor, jalovec a tymián. Přidejte rýži, meruňky a vývar, vše promíchejte a přiklopte. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 15–20 minut nebo dokud nebude rýže měkká.