návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zeleninová polévka s pečenými rajčaty

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1 hodiny
Zeleninová polévka s pečenými rajčaty
Autor: isifa.com Zeleninová polévka s pečenými rajčaty
Hustá zeleninová polévka je v těchto měsících ideální. Zasytí vás, zahřeje a navíc je prakticky dietní. Pomyslnou třešničkou na dortu je červená čočka, která je velmi zdravá.

Postup

  1. Do pekáče narovnejte rozpůlená rajčata, pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem a grilujte je, dokud se konečky nezačnou zbarvovat.
  2. Všechny zbývající ingredience dejte do velkého hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut nebo dokud nebude čočka uvařená a měkká.
  3. Tyčovým mixérem rozmixujte pečená rajčata a přidejte je do polévky. Teď můžete polévku ochutnat a upravit mixérem její texturu podle vaší chuti. Dochuťte, zasypte nasekanou petrželkou a podávejte vařící.

Zeleninová polévka s pečenými rajčaty Foto:

Zeleninová polévka s pečenými rajčaty                                                                    Foto: isifa.com