Suroviny
- klobása (bavorské klobásky nebo kuřecí stehna) 4 ks
- lilek 1 ks
- cuketa 1 ks
- kukuřice (předvařené kukuřičné klasy) 2 ks
- cherry rajčata 400 g
- paprika (mix mini paprik) 450 g
- olivový olej 4 lžíce
- tymián (čerstvý )
- bazalka (lístky čerstvé )
- mletá sladká paprika
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
18 skvělých receptů na chatu!
Období výjezdů na chatu je tu! Máme pro vás několik receptů, které můžete během relaxování v přírodě vyzkoušet :)
Postup přípravy
- Pokud jste si vybrali recept s klobásou, pak nakrájejte cibulky a klobásy na špalíčky, lilek a cuketu na půlměsíčky, kukuřici na kolečka, rajčata a papriky přepulte. Zakápněte olejem, přidejte bylinky, papriku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na čtyři připravené archy alobalu a důkladně zabalte do pevných balíčků.
- Alobal se zeleninou položte na mřížku a nechte grilovat asi deset minut. Poté balíček otevřete a grilujte, dokud nebude klobáska i zelenina pěkně opečená.
- Pokud se rozhodnete pro kuřecí stehna, okořeňte je zvlášť a následně přidejte k zelenině. Balíček na ohni opékejte 40 minut a pak teprve otevřete a dopečte kůrku.