Suroviny
- cuketa (střední velikost) 3 ks
- lilek (střední velikost) 1 ks
- cherry rajčata 500 g
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
- česnek (rozdrcený) 4 velké stroužky
- mořská sůl 1/4 lžičky
- černý pepř (čerstvě namletý) 1/4 lžičky
- parmazán 2/3 hrnku
- bazalka (čerstvá, nasekaná) 1/4 hrnku
- hladkolistá petržel (čerstvá) 1/4 hrnku
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Olejem lehce vymažte zapékací mísu nebo nízký kastrol vhodný do trouby.
- Cukety a lilek nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm a dejte do mísy. Přidejte na půlky překrojená rajčátka. Smíchejte s olivovým olejem, přidejte česnek, sůl, pepř a 1/3 hrnku parmazánu a nakonec jemně vmíchejte polovinu bazalky a petržele.
- Připravenou zeleninu rozprostřete do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě 25 minut přikryté alobalem. Poté alobal odstraňte a pečte dalších 10–20 minut, až bude zelenina měkká a zvrchu lehce křupavá.
- Před podáváním posypte zbývajícím parmazánem a bylinkami. Servírujte horké.