návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Žampionový krém se špenátem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Žampionový krém se špenátem
Autor: Sama doma a hladová Žampionový krém se špenátem
Lahodný krém z žampionů je zjemněný smetanou a výraznou chuť mu dodá dobře dochucený špenát.

Postup

  1. Nasekejte žampiony na kousky (hrst jich nechte stranou), šalotky nadrobno, česnek prolisujte či utřete se solí.
  2. V hrnci rozpalte lžíci másla a usmažte na něm šalotky dozlatova. Přihoďte žampiony, promíchejte a po minutce (celou dobu na mírném plameni, máslo se rádo připaluje) přidejte kmín, špetku muškátu a rozmarýnu, promíchejte a chvilku nechte restovat.
  3. Přilijte vývar (i voda když tak postačí), osolte, lehce opepřete a 10 minut vařte.
  4. Mezitím vedle na pánvičce nechte zavadnout špenát: Nejdřív ho trochu natrhejte, na pánvičce rozpalte lžíci olivového oleje a na něj nasypte špenátové listy. Osolte, přidejte česnek, chvilku míchejte, potom vypněte plamen, dochuťte pár kapkami citronu a nechte špenát na pánvičce dojít.
  5. Zbytek žampiónů nakrájejte na tenké plátky a trošku posolte. Špenát nechte zatím stranou vedle v mističce, na pánvi zatím rozpalte oříšek másla a orestujte na něm žampiony dozlatova.
  6. Do polévky vmíchejte smetanu, nechte ještě minutku probublat, ať se všechny chutě hezky spojí, ochutnejte a případně dochuťte.
  7. Polévku nalijte do misky, navrch naservírujte lžíci špenátu, pár kapek olivového oleje a opražené žampiony.

Sama doma a hladová
Matěj Pospíšil

Cítíte se opuštěná, trochu nervózní a naštvaná na celý svět? Tak to se potřebujete dobře najíst! Kuchařka Sama doma a hladová autora Matěje Pospíšila nabízí útěchu v podobě šedesáti snadných, přesto výtečných receptů a taky humoru, který potřebujeme všichni. Na jídlech Matěj makal s Lucií Flekovou a Johanou Střížkovou. Děvčata mu je pomáhala stylizovat, ochutnávat a dala všem pokrmům ženskou esenci. Knihu vytvořil muž tak trochu s nadsázkou, ale především s úctou a láskou k ženám a my všichni doufáme, že si její čtení a prohlížení užijete! Kuchařka je volným pokračováním bestselleru Sám doma a hladový.
Vydalo nakladatelství Došel karamel.

Související témata: Polévky