reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Voňavé pečené kuře s tandoori kořením
Autor: Slepičárna blog Voňavé pečené kuře s tandoori kořením

Voňavé pečené kuře s tandoori kořením

Hodnoceno: 4x
Oblíbené kuře, které si celá řada rodin připravuje o víkendu. Tentokrát ale v trochu jiném duchu, s exotickým indickým kořením! Nedělní obídek trochu jinak.
do 2 hodin
4–5 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Vykostěte kuře tak, aby vám zůstaly dvě poloviny v celku.
  2. Kuře dejte na prkénko prsy nahoru. Menším ostrým nožíkem opatrně nakrojte a vykrojte skelet.
  3. Nožem veďte řez podél kosti a chrupavek, kůži nepřeřízněte. Rozkrojte na dvě poloviny. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Kuře osolte, opepřete, vetřete sušený česnek, kurkumu a tandoori.
  5. Na větší pánvi rozehřejte olej. Zatáhněte na něm kuře z obou stran dozlatova.
  6. Na plech dejte očištěné brambory i se slupkou, navrch dejte orestované kuře.
  7. Přidejte lehce podrcený růžový pepř a rozmarýn. 
  8. Do výpeku přidejte máslo a nechte rozpustit. Šťávou přelijte kuře a pečte dozlatova, minimálně 1 hodinu (záleží na velikosti kuřete).
  9. Jak poznáte, že už je kuře uvnitř upečené, když nemáte sondu? Píchněte do něj vidličkou, pokud je hotové, snadno vidličku vytáhnete. Nesmí z něj vytéct ale „krvavá“ šťáva.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

reklama