Najděte si recept
Na co máte chuť?

Voňavé pečené kuře s tandoori kořením
Oblíbené kuře, které si celá řada rodin připravuje o víkendu. Tentokrát ale v trochu jiném duchu, s exotickým indickým kořením! Nedělní obídek trochu jinak.
do 2 hodin
4–5 porce
Suroviny (4–5 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vykostěte kuře tak, aby vám zůstaly dvě poloviny v celku.
- Kuře dejte na prkénko prsy nahoru. Menším ostrým nožíkem opatrně nakrojte a vykrojte skelet.
- Nožem veďte řez podél kosti a chrupavek, kůži nepřeřízněte. Rozkrojte na dvě poloviny. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Kuře osolte, opepřete, vetřete sušený česnek, kurkumu a tandoori.
- Na větší pánvi rozehřejte olej. Zatáhněte na něm kuře z obou stran dozlatova.
- Na plech dejte očištěné brambory i se slupkou, navrch dejte orestované kuře.
- Přidejte lehce podrcený růžový pepř a rozmarýn.
- Do výpeku přidejte máslo a nechte rozpustit. Šťávou přelijte kuře a pečte dozlatova, minimálně 1 hodinu (záleží na velikosti kuřete).
- Jak poznáte, že už je kuře uvnitř upečené, když nemáte sondu? Píchněte do něj vidličkou, pokud je hotové, snadno vidličku vytáhnete. Nesmí z něj vytéct ale „krvavá“ šťáva.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!