návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřové plněné meruňkami a piniemi

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1,5 hodiny
Vepřové plněné meruňkami a piniemi
Autor: profimedia.cz Vepřové plněné meruňkami a piniemi
Nezvyklá kombinace sladkých meruněk a oříšků se k vepřovému opravdu hodí. Podávejte s bramborem a sezonní zeleninou.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Na pánvi lehce rozehřejte olej a restujte cibuli 4–5 minut doměkka. Ve velké míse smíchejte strouhanku, meruňky, piniové oříšky, petrželku a koření. Přisypejte orestovanou cibulku a vmíchejte vejce.
  3. Rozdělte vepřové na polovinu, vytvořte v obou kusech kapsu a naplňte připravenou směsí. Oba kusy masa dejte k sobě a převažte provázkem, aby vše drželo pohromadě.
  4. Rozehřejte olej v pánvi, poté vložte připravené vepřové a zatáhněte dohněda ze všech stran. Přendejte do pekáče, zalijte vínem a pečte v troubě asi 1 hodinu. Jakmile je maso hotové, přendejte ho na nahřátý talíř, zakryjte alobalem a udržujte v teple.
  5. Pekáč se šťávou z masa přendejte na plotnu a vmíchejte do ní mouku. Postupně přilévejte vývar a povařte asi 5 minut, omáčka by měla začít houstnout. Přidejte jogurt, hořčici a dochuťte.
  6. Vepřové nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou omáčkou.

Vepřové plněné meruňkami a piniemi 2 Foto: Vepřové plněné meruňkami a piniemi; foto: Profimedia.cz