Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřová pečeně v mléce
Napadlo vás někdy péct maso v mléce? Nejde o nic nezvyklého, tímto způsobem se dá péct například kuře, ale také vepřová pečeně! Pak jen stačí vymyslet vhodnou přílohu a může se začít hodovat! :)
do 2 hodin
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- farmářská vepřová pečeně 1 kg
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- plnotučné mléko 1 l
- tymián 8 snítků
- česnek 4 stroužky
- zakysaná smetana 200–400 g
- pažitka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Maso, omyjte, osolte a opepřete.
- V pánvi rozpusťte přepuštěné máslo a ze všech stran zatáhněte maso.
- Maso přendejte nyní do pekáče, zalijte jej mlékem, přidejte tymián a oloupaný česnek, zakryjte pekáč a dejte na hodinu a půl maso péct.
- Pokud není maso měkké, nechte jej ještě 30 minut péct, ale měla by mu hodina a půl stačit.
- Po upečení maso vyndejte z pekáče, nechte jej chvilku odpočinout a pak jej nakrájejte na plátky.
- Z mléka vyndejte česnek a tymián a na plotně jej svařte na polovinu.
- Poté k němu přidejte zakysanou smetanu (pokud je jedna málo a omáčka není dostatečně hustá, přidejte ještě část druhého kelímku nebo klidně celý) a nasekanou pažitku.
- Podávejte s bramborovou kaší, šťouchačkami či pečenými brambory.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)