návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1 hodiny
Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
Autor: archiv Hellmann´s Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
Nádivka s uzeným masem je tradiční velikonoční pokrm, do kterého patří spousta zeleného lupení včetně mladých výhonků kopřiv. Nakombinujte je s mladým špenátem, a pokud najdete, tak můžete přidat i nasekaný medvědí česnek.

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C. Toustový chleba nakrájejte na stejně velké kostičky, vložte na plech a dejte vysušit do trouby na cca 5 minut. Poté toustový chleba přendejte do větší mísy a zalijte mlékem.
  2. Uzenou krkovici nakrájejte na malé kostičky cca 5 x 5 mm. Olej nebo sádlo rozpusťte na pánvi a opečte na něm krkovici. Opečenou krkovici nechte bokem vychladnout. Na druhé pánvi zahřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte kopřivy, špenát a nechte rychle zavadnout. Stáhněte ihned z plamene a nechte vychladnout.
  3. Žloutky smíchejte s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Směs přidejte k toustovému chlebu spolu s opečenou krkovicí a zavadlým špenátem s kopřivami. Dobře vše promíchejte.
  4. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který opatrně zapracujte k toustovému chlebu. Formu na nádivku vymažte máslem a těsto do ní přendejte. Posypte plátkovými mandlemi, vložte do trouby a pečte 30 minut.

Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem  Foto: Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem; foto: archiv Hellmann´s