Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
Zdroj: archiv Hellmann´s
Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
Zdroj:
archiv Hellmann´s
Moje hodnocení
4x
Nádivka s uzeným masem je tradiční velikonoční pokrm, do kterého patří spousta zeleného lupení včetně mladých výhonků kopřiv. Nakombinujte je s mladým špenátem, a pokud najdete, tak můžete přidat i nasekaný medvědí česnek.
4 porce
60 minut
Suroviny
toustový chléb
280 g
polotučné mléko
400 ml
vepřové sádlo nebo olej
1 lžíce
uzená krkovice
400 g
Šalotka
1 ks
čerstvé mladé kopřivy
100 g
baby špenát
100 g
žloutky
6 ks
majonéza (např. Hellman´s)
3 lžíce
bílky z čerstvých vajec
6 ks
Sůl
1 lžička
špetka muškátového oříšku
čerstvě namletý pepř
pltkové mandle
1 hrst
řepkový olej na restování + na vymazání formy
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 200 °C. Toustový chleba nakrájejte na stejně velké kostičky, vložte na plech a dejte vysušit do trouby na cca 5 minut. Poté toustový chleba přendejte do větší mísy a zalijte mlékem.
Uzenou krkovici nakrájejte na malé kostičky cca 5 x 5 mm. Olej nebo sádlo rozpusťte na pánvi a opečte na něm krkovici. Opečenou krkovici nechte bokem vychladnout. Na druhé pánvi zahřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte kopřivy, špenát a nechte rychle zavadnout. Stáhněte ihned z plamene a nechte vychladnout.
Žloutky smíchejte s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Směs přidejte k toustovému chlebu spolu s opečenou krkovicí a zavadlým špenátem s kopřivami. Dobře vše promíchejte.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který opatrně zapracujte k toustovému chlebu. Formu na nádivku vymažte máslem a těsto do ní přendejte. Posypte plátkovými mandlemi, vložte do trouby a pečte 30 minut.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.