reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Vejce Benedikt pro Jirku
Autor: KitchenStory.cz Vejce Benedikt pro Jirku

Vejce Benedikt s uzeným lososem

Hodnoceno: 0x
Svatý Valentýn už ťuká na dveře a my pro vás máme další tip od sympatických food blogerů z KitchenStory.cz. Tentokrát Marika připravila pro Jirku výtečné vejce Benedikt jako součást slavnostního brunche, kterým se chystá potěšit svou lásku. Inspirujte se!
do 30 minut
1 porce

reklama

reklama

Postup

  1. 2 lžíce vinného octa se lžící vody nechte téměř odvařit. Přidejte ke žloutkům do žáruvzdorné mísy a dejte nad vodní lázeň, kde vejce vyšlehejte do husté, vláčné a hladké omáčky.
  2. Ke žloutkům pomalu přilévejte rozpuštěné máslo a stále míchejte, dokud se vše nespojí. Přidejte šťávu z citronu, sůl, bílý pepř a špetku chilli.
  3. Do hrnce dejte vařit vodu, přidejte trochu vinného octa a špetku soli. Jakmile začne vřít voda, ztlumte oheň a nechte lehce probublávat. Lžící vytvořte mírný vír a doprostřed rozklepněte vejce. Díky víru se žloutek krásně obalí bílkem. Stačí 3–4 minuty a ztracené vejce je hotové.
  4. Na rozkrojenou housku dejte polníček, plátky uzeného lososa, ztracené vejce a dle chuti přidejte holandskou omáčku.

Kitchen Story aneb Jirka s Marikou Foto:

Kitchen Story aneb Jirka s Marikou,  Foto: KitchenStory.cz

Více info na www.reknitoposvem.cz

reklama

reklama