Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vejce Benedikt
Touto delikátní úpravou vajec povýšíte každou snídani. Pokud ji navíc své drahé polovičce přinesete až do postele, bude vás na rukou nosit!
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Vejce 4 ks
- anglický muffin 4 ks
- Anglická slanina 8 plátků
- baby špenát
- výhonky řeřichy
Holandská omáčka:
- Máslo 125 g
- žloutky 2 ks
- vinný ocet 1 lžička
- citronová štáva
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Začněte omáčkou. V kastrůlku rozpusťte máslo a přeceďte přes plátýnko. Připravte si nádobí na vodní lázeň.
- Do vrchní nádoby dejte žloutky, ocet, sůl, promíchejte a dejte na rendlík s horkou vodou. Voda se nesmí vařit. Šlehejte do zhoustnutí asi 4 minuty. Horní misku sundejte z vodní lázně a pomalu přilévejte máslo. Ochuťte citronovou šťávou a čerstvě namletým pepřem. Omáčku udržujte v teple.
- Slaninu upražte na pánvi dokřupava a dejte okapat na papírovou utěrku.
- V hrnci přiveďte vodu s octem k varu a stáhněte na střední plamen.
- Vejce rozklepněte do naběračky. V hrnci utvořte vařečkou lehký vír a doprostřed víru opatrně vlijte vejce. Bílek by měl obalit žloutek. Vařte dvě minuty, vejce otočte a vařte další dvě minuty. Postupně proces opakujte se zbývajícími vejci. Hotová vejce vyndejte a nechte okapat.
- Opečte rozpůlený muffin, poklaďte špenátem, opečenou slaninou, vejcem a přelijte holandskou omáčkou. Opepřete čerstvě namletým pepřem a ozdobte výhonky řeřichy.
Vejce Benedikt, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč