reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Uzená polévka s kroupami
Autor: Češka z Česka Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Hodnoceno: 2x
Při pohledu na tuto polévku se nám vybaví hned několik věcí: víkend, chata, porce poctivé domácí polévky a posezení u stolu s rodinou. Dali byste si? :)
do 1 hodiny
8 porcí

reklama

Recept

Uzená polévka s praženou krupicí  Foto:

Uzená polévka s praženou krupicí

Tuto polévku s výraznou chutí si můžete připravit jen tak, jako součást víkendového oběda nebo využít uzený vývar a část masa, které vaříte pro jiný pokrm.

Suroviny (8 porcí)

reklama

Postup

  1. Na menší kousky nakrájené uzené maso vložte do hrnce, zalijte 2 l vody, přidejte bobkové listy, kuličky pepře a nové koření. Vařte asi 45 min.
  2. Mezitím nakrájejte cibuli na malé kousky a osmažte ji na sádle. Oloupejte a nakrájejte na kostičky také brambory, mrkev a petržel.
  3. Propláchnuté kroupy vhoďte do hrnce, kde se vaří uzené maso. Po 5 minutách vhoďte osmaženou cibulku a nakrájenou zeleninu, osolte, přidejte majoránku a vařte do změknutí asi 15 min.
  4. Dávejte na talíř a ozdobte nasekanou petrželkou.

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

reklama

reklama