Tvaroh
- měkký polotučný tvaroh 500 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 150 g
- kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa 150 g
Hlína
- cukr krupice 125 g
- mandlová mouka 125 g
- rýžové vločky 125 g
- Hera máslová příchuť 80 g
- Kakao 50 g
Ozdoba
- jedlé květy
Článek
16 úžasných nepečených dezertů
Komu by se chtělo léto trávit u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte některý z našich nepečených receptů a...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Rýžové vločky dejte do výkonného mixéru a rozmixujte na hladkou směs. V míse smíchejte rozmixované vločky, mandlovou mouku, cukr krupici a kakao. Až je směs promíchaná, přidejte rozpuštěnou Heru. Důkladně promíchejte.
- Na plech rozložte pečicí papír. Připravenou „hlínu“ vysypte na plech a roztáhněte na stejnoměrně vysokou vrstvu. Pečte v troubě 10 minut. Po vytažení z trouby nechte úplně vychladnout a opět promíchejte. „Hlína“ je hotová.
- V malém hrnečku přiveďte k varu smetanu. Odstavte z plotny a do smetany rozlámejte čokoládu. Nechte pět minut stát. Rozmíchejte malou metličkou dohladka. Nechte chvilku vychladnout. Směs může být vlažná, nesmí být horká.
- Do kuchyňského robota se šlehací metlou dejte tvaroh a přidejte k němu čokoládovo-smetanovou směs. Společně šlehejte, až vznikne hladký nadýchaný krém. Přimíchejte do něj 10 lžic čokoládové hlíny.
- Připravte si skleničky, v těch tento dezert nejlépe vynikne. Na dno skleniček dejte trochu hlíny, na ni vrstvu tvarohového krému a nahoru opět hlínu. Klidně můžete přidat ještě vrstvu libovolného ovoce.