zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Tomatová polévka
Spouštím video za 5s.

Tomatová polévka

Hodnoceno: 1x
Výborná polévka, která chutná stejně dobře v létě i v zimě. Zvlášť pokud ji uděláte z rajčat z vlastní zahrádky. Plná chuť, kterou skvěle doladí voňavá bazalka a špetka aromatické skořice, vás mile překvapí.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Postup

  1. Připravte si jíšku. V hrnci rozehřejte máslo a opražte na něm mouku. Zalijte ji studeným vývarem a přiveďte k varu.
  2. Do vývaru přidejte čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré. Promíchejte a vařte přibližně 20 minut. Zatímco se polévka vaří, přidejte do ní špetku skořice a pár lístků čerstvé bazalky. Uvařenou polévku propasírujte přes síto nebo ji rozmixujte ručním mixérem.
  3. Dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí. Dle kyselosti rajčat doslaďte hnědým cukrem. Hotovou polévku dejte na talíř, ozdobte kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.

reklama

Sledujte celou epizodu