Suroviny
- malé brambory 400 g
- Olivový olej 60 ml
- různé houby (např. bílé žampióny, hlíva ústřičná a pravé hřiby 500 g
- nasekaná jarní cibulka 1 svazek
- zralé hrušky, nakrájené na plátky 2 ks
- šťáva a naškrábaná kůra z jednoho citronu
- bílý vinný ocet 30 ml
- rukolové lístky 60 g
- zralá avokáda, nakrájená na plátky 2 ks
- pražené nasekané mandle 100 g
Postup přípravy
- Vařte malé neoloupané brambory asi 15 minut, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout a pak je rozřízněte napůl.
- Rozehřejte 30 ml olivového oleje ve velké fritovací pánvi a smažte brambory do zlatohněda. Přidejte houby a jarní cibulku a smažte dalších pár minut. Nakonec přidejte hrušky (opatrně – velmi rychle se rozpadnou). Přidejte citronovou šťávu a kůru, stejně jako zbývající olivový olej a vinný ocet. Míchejte, dokud se vše neprohřeje, potom dochuťte solí a černým pepřem.
- Na servírovací talíře položte rukolu a na ni lžící položte teplou salátovou směs a přelijte šťávou. Dílo dokončíte posypáním mandlemi a avokádovými plátky.