návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Teplý čokoládový cheesecake

Hodnoceno: 0x
6-8 porcí
do 1,5 hodiny
Teplý čokoládový cheesecake
Autor: isifa.com Teplý čokoládový cheesecake
Tenhle delikátní cheesecake je opravdu velký svůdník. Jsme zvyklí jíst tento moučník studený, ale v čokoládové verzi je nejlepší podávat ho teplý.

Suroviny (6-8 porcí)

Na korpus:

Na náplň:

Postup

  1. Korpus: V mixéru rozdrťte sušenky na jemnou drť. Ve skleněné míse nad vodní lázní rozpusťte dohromady máslo a čokoládu. Přesvědčte se, že voda nepřijde s mísou do kontaktu.
  2. Když budou obě ingredience dobře rozpuštěné, přisypte sušenkovou drť. Směs dobře promíchejte a namačkejte do vymazané formy o průměru 23 cm s vyndavacím dnem a vytvarujte okraje asi do poloviny bočnic. Nechte odpočívat v lednici, zatímco budete připravovat náplň.
  3. Náplň: Elektrickým mixérem vyšlehejte žloutky s cukrem do lehké pěny. V jiné misce vyšlehejte mascarpone do hladkého krému. Poté přimíchejte vyšlehanou šlehačku. Vmíchejte mascarponovou směs do žloutkové. Přidejte nasekanou čokoládu, kakao a a najemno nasekané mandle a vše dobře promíchejte. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Ve třech várkách vmíchejte sníh do mascarponové směsi.
  4. Směs nalijte do dortové formy s korpusem a v troubě, předehřáté na 170 °C, pečte asi 1 hodinu, dokud neztuhne. Vyndejte z trouby a nechte chladnout ve formě asi 20 minut. Vyndejte z formy a podávejte se zmrzlinou nebo šlehačkou.

Teplý čokoládový cheesecake Foto:

Teplý čokoládový cheesecake                                                                      Foto: isifa.com