Linecké těsto
- hladká mouka 300 g
- moučkový cukr 150 g
- citronová kůra 1
- máslo 50 g
- žloutek (natvrdo) 3
- žloutek (syrový ) 1 ks
- mouka (na pomoučení)
Sněhová hmota
- bílek 5 ks
- moučkový cukr (cukr) 160 g
Piškotové těsto
- vejce 5 ks
- cukr krupice (cukr krupic) 100 g
- hladká mouka 100 g
Dokončení
- malinový džem asi 200 g
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Nejprve připravte linecké těsto. Mouku vsypte na vál, promíchejte s cukrem a strouhanou citronovou kůrou, rozkrájejte do ní máslo, prolisujte vařené žloutky a přidejte syrový žloutek. Rychle zpracujte v pevné hladké těsto, vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Odpočaté linecké těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát silný zhruba 1 cm. Pomocí válečku jej přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a předpečte v troubě 15 minut. Vyjměte, nechte zhruba 15 minut zchladnout a potřete malinovou zavařeninou.
- Bílky vyšlehejte s cukrem na pevný sníh.
- Na piškotové těsto vyšlehejte z vajec a cukru světlou nadýchanou pěnu. Po lžících do ní zapracujte mouku.
- Na linecké těsto s malinovou zavařeninou vlijte piškotové těsto, navršte sníh a uhlaďte špachtlí. Obě hmoty můžete nanášet i střídavě křížem krážem pomocí cukrářského sáčku se špičkou.
- Plech vraťte ještě na 20 minut do trouby a dopečte dozlatova. Jednotlivé vrstvy se zpevní a dezert půjde snadno nakrájet. Vyjměte, nechte zchladnout, pocukrujte a nakrájejte na řezy zhruba 5 x 3 cm.