Suroviny
- losos cca 2 porce
- těstoviny 300 g
- hrášek (zelený ) 2 hrsti
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- máslo 1 lžíce
- smetana ke šlehání 250 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Porce lososa osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
- Ve větší tlustostěnné pánvi dejte na máslo restovat celé porce lososa. Když je z obou stran opečený, dejte ho stranou a snadno odstraňte kůži.
- V jiném hrnci dejte vařit osolenou vodu. Až bude klokotat přidejte těstoviny a vařte je do změknutí.
- Vraťte se k omáčce. Vlijte do pánve smetanu, přidejte citronovou šťávu a hrášek a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a nakonec do ní rozeberte lososa.
- Uvařené těstoviny s pomocí cedníku slijte a zamíchejte do omáčky.