Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Švédské masové kuličky Köttbullar

do 1 hodiny
Švédské masové kuličky Köttbullar
Švédské masové kuličky Köttbullar Autor: Coolinářka
Masové kuličky Köttbullar se smetanovou omáčkou jsou pro mnohé neodmyslitelnou součástí návštěvy obchodního domu Ikea. Abyste si tuto skandinávskou specialitu mohli připravit i doma, máme pro vás tento recept!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rohlík nebo housku nakrájejte na malinké kostičky a namočte je do mléka.
  2. Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte ji do sklovata na másle.
  3. Nyní smíchejte oba druhy kvalitního mletého masa s pečivem nasáklým mlékem. Přidejte orestovanou cibulku, vejce, mletý zázvor a nové koření (to stačí rozdrtit v hmoždíři, pokud nemáte namleté), sůl a pepř. Já tuto masovou směs nechávám v pokojové teplotě asi 20 minut odpočívat.
  4. Poté z hotového těsta udělejte malé kuličky. Doporučuji namočit si ruce, aby se těsto nelepilo. Kuličky osmažte na oleji ze všech stran. Hotové kuličky nechte v zakryté misce, aby moc nevystydly.
  5. Z pánve, ve které jste smažili kuličky, vyndejte připálené kousky a vylijte zbytek omastku. Nechte v ní rozpustit 2 lžíce másla, zasypte ho moukou a usmažte světlou jíšku. Tuto nyní zalijte vývarem, důkladně metlou prošlehejte a vařte ji asi 10 minut. Nakonec do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, sůl a pepř dle chuti a nechte ji krátce provařit. Omáčku můžete zvýraznit 1 lžičkou pikantní hořčice. Do horké omáčky můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění.
  6. Masové kuličky s omáčkou podávejte s čerstvou petrželkou, brusinkovým džemem a bramborovou přílohou.
Reklama

Coolinářka Foto: Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama