návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Středomořský mořský vlk

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Středomořský mořský vlk
Autor: profimedia.cz Středomořský mořský vlk
Zařadit různé druhy ryb do svého jídelníčku bychom měli všichni a hned z několika důvodů: jsou zdravé, rychlé na přípravu a dají se podávat na mnoho a mnoho způsobů.

Suroviny (4 porce)

Na ozdobení:

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Do vařící vody dejte fenykl nakrájený na tenké plátky a vařte 5–7 minut. Nechte dobře odkapat a potom ho rozložte na dno pečicího plechu.
  3. Pesto smíchejte s máslem. Nařízněte vrchní část masa na rybách, do otvorů dejte máslovou směs a připravené ryby položte na fenykl. Pokapejte olivovým olejem a 10 minut pečte.
  4. Rajčátka nařízněte a rozložte je do pekáče kolem ryb. Přidejte olivy, ještě pokapejte olejem a pečte dalších 10–15 minut nebo až budou ryby propečené. Vyndejte z trouby a hned podávejte, ozdobené bazalkovými lístky.

Středomořský mořský vlk Foto:

Středomořský mořský vlk, foto: Profimedia.cz