Vyhledávání
Reklama
Středomořský mořský vlk
4 porce
do 1 hodiny

Zařadit různé druhy ryb do svého jídelníčku bychom měli všichni a hned z několika důvodů: jsou zdravé, rychlé na přípravu a dají se podávat na mnoho a mnoho způsobů.
Reklama
Suroviny (4 porce)
- Fenykl 2 bulvy
- bazalkové pesto 1–2 lžíce
- Máslo 75 g
- mořský vlk bez hlavy a vykuchaný 4 ks
- Olivový olej
- cherry rajčátka 180 g
- černé olivy 90 g
Na ozdobení:
Reklama
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Do vařící vody dejte fenykl nakrájený na tenké plátky a vařte 5–7 minut. Nechte dobře odkapat a potom ho rozložte na dno pečicího plechu.
- Pesto smíchejte s máslem. Nařízněte vrchní část masa na rybách, do otvorů dejte máslovou směs a připravené ryby položte na fenykl. Pokapejte olivovým olejem a 10 minut pečte.
- Rajčátka nařízněte a rozložte je do pekáče kolem ryb. Přidejte olivy, ještě pokapejte olejem a pečte dalších 10–15 minut nebo až budou ryby propečené. Vyndejte z trouby a hned podávejte, ozdobené bazalkovými lístky.
Reklama
Středomořský mořský vlk, foto: Profimedia.cz
Reklama