Středomořské pečené brambůrky s rajčaty
Zdroj: isifa.com
Středomořské pečené brambůrky s rajčaty
Zdroj:
isifa.com
Moje hodnocení
16x
Tyto středomořské brambůrky jsou skvělé jako příloha k masu, ale jsou tak dobré, že se dají podávat i jako hlavní chod samy o sobě.
4 porce
30 minut
Suroviny
nové malé brambory
750 g
Olivový olej
4 lžíce
Česnek
1 palička
filety ančoviček
50 g
cherry rajčátka
250 g
černé olivy
zelené olivy
černý pepř
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6.
Brambory dejte na pekáč a obalte je asi v 2 lžících olivového oleje. Pečte je asi 20 minut.
Brambory vyndejte z trouby, přidejte k nim zbývající ingredience, přelijte zbývajícím olejem a posypte namletým černým pepřem. Vraťte pekáč do trouby na dalších 20–25 minut nebo dokud nebudou brambory měkké a rajčata nezačnou praskat. Ihned podávejte.