Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Ano, většina z nás si při tomhle slově vybaví zmrzlinu nebo jogurt, ale této typické římské polévce patří označení „strakatá“ či „cancourkatá“ prapůvodně. A nevztahuje se k čokoládě, ale k vajíčkům. Geniální lehounká polévka z pár ingrediencí, ale obrovským chuťovým nábojem, je co do obtížnosti přípravy až směšně snadnou záležitostí. A tak stojí a padá s tím, k čemu se římští labužníci modlí: dokonalými domácími surovinami.
Postup přípravy
-
Vývar uveďte při středně vysoké teplotě do varu a pak teplotu snižte, aby vývar jenom lehce vřel. Je-li třeba, lehce ho osolte.
-
V misce prošlehejte vejce s nastrouhaným sýrem.
-
Vejce pomalu vlévejte do polévky a stále míchejte, aby se vytvořily jemné provázky, které daly polévce jméno. Už dál nevařte.
-
Před podáváním dochuťte muškátovým oříškem a posypte nakrájenou petrželkou, a chcete-li, posypte citronovou kůrou a/nebo zakapejte šťávou, což dodá polévce zvlášť v létě svěžest.
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD