Suroviny
- kuřecí vývar (domácí, co nejlepší) 1 litr
- vejce (velká) 4 ks
- hladkolistá petržel 1 hrst
- strouhaný parmazán 80 g
- muškátový oříšek (nastrouhaný ) 1 malá špetka
- citronová kůra (případně trocha citronové kůry a šťávy)
- sůl
Postup přípravy
- Vývar uveďte při středně vysoké teplotě do varu a pak teplotu snižte, aby vývar jenom lehce vřel. Je-li třeba, lehce ho osolte.
- V misce prošlehejte vejce s nastrouhaným sýrem.
- Vejce pomalu vlévejte do polévky a stále míchejte, aby se vytvořily jemné provázky, které daly polévce jméno. Už dál nevařte.
- Před podáváním dochuťte muškátovým oříškem a posypte nakrájenou petrželkou, a chcete-li, posypte citronovou kůrou a/nebo zakapejte šťávou, což dodá polévce zvlášť v létě svěžest.
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem 2 Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD