návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Šťavnatá grilovaná zelenina

4–6 porce
do 10 minut
Šťavnatá grilovaná zelenina
Šťavnatá grilovaná zelenina Autor: Marek Bartoš / Grilování
Nejen masem živ je člověk. Grilovaná zelenina je výborná jako příloha, ale obstojí i jako samostatný pokrm. Podávejte třeba s jednoduchým jogurtovým dipem s bylinkami.

Postup

  1. Přímá metoda — vysoký žár 230–320 °C
  2.  
  3. Z paprik odstraňte semeníky a papriky nakrájejte na kostičky. Čekanku rozkrojte po délce na osminky, houby, lilky a cukety na plátky nebo na kousky.
  4. Gril rozehřejte na 230–320 °C. Papriky potřete olejem, osolte je a opepřete, rozložte na rošt a grilujte z každé strany 4 až 6 minut. Během grilování je ještě potírejte olejem, znovu zlehka osolte a opepřete. Přesuňte je na talíř.
  5. Teď ogrilujte olejem potřenou čekanku, houby, lilky, cukety, chřest a rajčata (asi 3 až 6 minut). Během grilování zeleninu potírejte olejem, trochu ji osolte a opepřete.
  6. Zeleninu vyskládejte na tác nebo velký talíř, znovu zakapejte olejem a nechte trochu vychladnout. Před podáváním ji posypte petrželí a zakápněte balzamikovým octem.

Šťavnatá grilovaná zelenina  Foto: Šťavnatá grilovaná zelenina; foto: Marek Bartoš / Grilování

Grilování, jaké jste ještě nezažili!

Pohlreich - Grilování Foto:

V knize Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete vedle stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit – je tu zkrátka 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování!

Na grilu se pod vedením Zdeňka Pohlreicha naučíte připravovat prakticky vše, včetně ryb, mořských plodů, zeleniny a ovoce. Zvládnete taje ohně i různé grilovací metody, seznámíte se i s méně obvyklými způsoby přípravy a surovinami.

Praktická, přehledná a nabitá skvělými recepty, s QR kódy pro snadný a rychlý nákup – novou knížku velkého šéfa si zamilujete stejně jako jídla, která podle ní připravíte.

Vydalo nakladatelství Sevruga s.r.o., počet stran: 264 str., cena: 499 Kč