Suroviny
- červená paprika 2 ks
- žlutá paprika 2 ks
- bílá čekanka 2 puky
- houby šitake nebo hnědé žampiony, bez nožiček 500 g
- malé lilky 4 ks
- male cukety 4 ks
- zelený chřest, očištěný 500 g
- menší zralá rajčata 8 ks
- extra panenský olivový olej 140 ml
- hladkolistá petržel, nadrobno nakrájená 2 lžíce
- balzamikový ocet 40 ml
- hrubá mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
- Přímá metoda — vysoký žár 230–320 °C
- Z paprik odstraňte semeníky a papriky nakrájejte na kostičky. Čekanku rozkrojte po délce na osminky, houby, lilky a cukety na plátky nebo na kousky.
- Gril rozehřejte na 230–320 °C. Papriky potřete olejem, osolte je a opepřete, rozložte na rošt a grilujte z každé strany 4 až 6 minut. Během grilování je ještě potírejte olejem, znovu zlehka osolte a opepřete. Přesuňte je na talíř.
- Teď ogrilujte olejem potřenou čekanku, houby, lilky, cukety, chřest a rajčata (asi 3 až 6 minut). Během grilování zeleninu potírejte olejem, trochu ji osolte a opepřete.
- Zeleninu vyskládejte na tác nebo velký talíř, znovu zakapejte olejem a nechte trochu vychladnout. Před podáváním ji posypte petrželí a zakápněte balzamikovým octem.