Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šťavnatá grilovaná zelenina
Suroviny (4–6 porce)
- červená paprika 2 ks
- žlutá paprika 2 ks
- bílá čekanka 2 puky
- houby šitake nebo hnědé žampiony, bez nožiček 500 g
- malé lilky 4 ks
- male cukety 4 ks
- zelený chřest, očištěný 500 g
- menší zralá rajčata 8 ks
- extra panenský olivový olej 140 ml
- hladkolistá petržel, nadrobno nakrájená 2 lžíce
- balzamikový ocet 40 ml
- hrubá mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
- Přímá metoda — vysoký žár 230–320 °C
- Z paprik odstraňte semeníky a papriky nakrájejte na kostičky. Čekanku rozkrojte po délce na osminky, houby, lilky a cukety na plátky nebo na kousky.
- Gril rozehřejte na 230–320 °C. Papriky potřete olejem, osolte je a opepřete, rozložte na rošt a grilujte z každé strany 4 až 6 minut. Během grilování je ještě potírejte olejem, znovu zlehka osolte a opepřete. Přesuňte je na talíř.
- Teď ogrilujte olejem potřenou čekanku, houby, lilky, cukety, chřest a rajčata (asi 3 až 6 minut). Během grilování zeleninu potírejte olejem, trochu ji osolte a opepřete.
- Zeleninu vyskládejte na tác nebo velký talíř, znovu zakapejte olejem a nechte trochu vychladnout. Před podáváním ji posypte petrželí a zakápněte balzamikovým octem.
Šťavnatá grilovaná zelenina; foto: Marek Bartoš / Grilování
Grilování, jaké jste ještě nezažili!
V knize Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete vedle stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit – je tu zkrátka 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování!
Na grilu se pod vedením Zdeňka Pohlreicha naučíte připravovat prakticky vše, včetně ryb, mořských plodů, zeleniny a ovoce. Zvládnete taje ohně i různé grilovací metody, seznámíte se i s méně obvyklými způsoby přípravy a surovinami.
Praktická, přehledná a nabitá skvělými recepty, s QR kódy pro snadný a rychlý nákup – novou knížku velkého šéfa si zamilujete stejně jako jídla, která podle ní připravíte.
Vydalo nakladatelství Sevruga s.r.o., počet stran: 264 str., cena: 499 Kč