Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špekáčky na černém pivu
Není nad dobrý, kvalitní a voňavý špekáček. Ještě než bude ideální počasí na večerní táborák, zkuste tento recept na oblíbené buřty na pivu. Pokud navíc použijete uvedenou chilli papričku, rozhodně nebudete litovat!
do 30 minut
5 ks porcí
Suroviny (5 ks porcí)
- kvalitní špekáčky 5 ks
- malá červená cibule 1 ks
- malá světlá cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- chilli paprička (volitelné) 1 ks
- Anglická slanina 100 g
- Hořčice
- malá plechovka sekaných rajčat 1/2 plechovky
- černé pivo cca 250 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Špekáčky podélně rozřízněte a řez vymažte hořčicí.
- Každý špekáček naplňte na měsíčky nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem.
- Přidejte anglickou slaninu a buřty vyskládejte do pekáče nebo zapékací mísy.
- Špekáčky zalijte sekanými rajčaty, černým pivem a vše posypejte nakrájenou chilli papričkou.
- Dejte péct na 180 °C zakryté alobalem na cca 15 minut, následně pak bez alobalu na dalších 10 minut. Podávejte s čerstvým chlebem.
Špekáčky na černém pivu; foto: Coolinářka.cz
Coolinářka je COOL!
Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.
Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!
Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.