reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Špekáčky na černém pivu
Autor: Coolinářka Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Hodnoceno: 6x
Není nad dobrý, kvalitní a voňavý špekáček. Ještě než bude ideální počasí na večerní táborák, zkuste tento recept na oblíbené buřty na pivu. Pokud navíc použijete uvedenou chilli papričku, rozhodně nebudete litovat!
do 30 minut
5 ks porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Špekáčky podélně rozřízněte a řez vymažte hořčicí.
  2. Každý špekáček naplňte na měsíčky nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem.
  3. Přidejte anglickou slaninu a buřty vyskládejte do pekáče nebo zapékací mísy.
  4. Špekáčky zalijte sekanými rajčaty, černým pivem a vše posypejte nakrájenou chilli papričkou.
  5. Dejte péct na 180 °C zakryté alobalem na cca 15 minut, následně pak bez alobalu na dalších 10 minut. Podávejte s čerstvým chlebem.

Špekáčky na černém pivu 2 Foto: Špekáčky na černém pivu; foto: Coolinářka.cz

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

reklama

reklama