Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Špagety s cuketou, lilkem a ricottou

4 porce
do 1 hodiny
Špagety s cuketou, lilkem a ricottou
Špagety s cuketou, lilkem a ricottou Autor: isifa.com
Italské špagety se v českých kuchyní zabydlely už před mnoha a mnoha lety. Skvělé na nich je, že existuje nepřeberné množství receptů, jak je připravit. Třeba právě s cuketou, lilkem a ricottou. Jednoduché, rychlé, dokonalé.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Slunečnicový olej rozehřejte ve velké pánvi a natenko nakrájený lilek smažte, dokud nezhnědne. Vyndejte ho na papírovou kuchyňskou utěrku a poplácáváním důkladně osušte. Rozpalte znovu olej a restujte v něm cukety nakrájené na malé kousky, na mírném ohni a zakryté. Vyndejte je a dejte stranou.
  2. Je-li potřeba, přidejte do pánve 15 ml olivového oleje a pár vteřin na něm opatrně opékejte chilli papričky a najemno nakrájený česnek. Potom přidejte rajčata a na mírném ohni přikryté vařte 10 minut. Vmíchejte uvařené cukety a opečené lilky a vařte dalších 5 minut. Přidejte bazalku a vařte další 3 minuty.
  3. Vypněte sporák, rychle vmíchejte polovinu ricotty a nastrouhané pecorino, dokud se vše nespojí. Uveďte do varu vodu a uvařte špagety „al dente“.
  4. Smíchejte těstoviny s omáčkou, je-li potřeba, přidejte trochu vody, ve které se vařily těstoviny, aby se trochu omáčka zředila. Dochuťte solí a pepřem, posypte zbytkem sýra a postříkejte extra panenským olivovým olejem.
Reklama

Špagety s cuketou, lilkem a ricottou Foto:

Špagety s cuketou, lilkem a ricottou                                                                       Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama