Snídaňový sendvič s lososem a vejcem

Moje hodnocení
2x

Dobře udělaný sendvič je pro nedělní brunch to pravé! Když do něj přidáte domácí volské oko a čerstvě orestovaného lososa, budete chtít, aby neděle nikdy neskončila. :P

2 porce
30 minut

Suroviny

  • filet lososa 200 g
  • sůl, pepř
  • troška hladké mouky na obalení
  • Olivový olej
  • kvalitní majonéza 100 ml
  • kyselá okurka 1 ks
  • plnotučná hořčice 1 lžička
  • Worcestrová omáčka 1/2 lžičky
  • pár kapek Tabasca
  • růžová cibule 1 ks
  • Máslo 1 ks
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • Vejce 4 ks
  • toustový chléb 4 plátky
  • hladkolistá petrželka

Postup přípravy

  1. Filet lososa osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce, bude lépe držet tvar. Na pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a lososa orestujte dozlatova ze všech stran. Když je čerstvý, vůbec se nebojte připravit ho medium.
  2. Mezitím si připravte domácí tatarku. Smíchejte majonézu s nasekanou šalotkou, přidejte nastrouhanou okurku, hořčici a Tabasco. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Orestovaného lososa dejte stranou, nechte ho odpočívat. Na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte na plátky nakrájenou cibuli, zasypte cukrem a zlehka zkaramelizujte.
  4. Na stejné pánvi, kde byl losos, si udělejte volská oka. Můžete přidat trošku oleje. Vajíčka rozklepněte, osolte, opepřete a nechte bílek zatáhnout. Žloutek by měl po rozkrojení téct. Toustové chleby opečte z obou stran dozlatova.
  5. Zkompletujte sendviče. Na spodní toust dejte tatarku, na ni jedno volské oko, navrch na plátky nakrájeného lososa, na něj druhé volské oko, zasypte zkaramelizovanou cibulkou a nasekanou petrželkou. Přiklopte a snězte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty