Suroviny
- filet z lososa 200 g
- hladká mouka (troška na obalení)
- olivový olej
- majonéza (kvalitní ) 100 ml
- kyselé okurky 1 ks
- plnotučná hořčice 1 lžička
- worcesterová omáčka 1/2 lžičky
- tabasco pár kapek
- cibule (růžová ) 1 ks
- máslo 1 ks
- třtinový cukr 1 lžíce
- vejce 4 ks
- toustový chléb 4 plátky
- hladkolistá petržel
- sůl (sůl, pepř)
- pepř
Postup přípravy
- Filet lososa osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce, bude lépe držet tvar. Na pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a lososa orestujte dozlatova ze všech stran. Když je čerstvý, vůbec se nebojte připravit ho medium.
- Mezitím si připravte domácí tatarku. Smíchejte majonézu s nasekanou šalotkou, přidejte nastrouhanou okurku, hořčici a Tabasco. Dochuťte solí a pepřem.
- Orestovaného lososa dejte stranou, nechte ho odpočívat. Na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte na plátky nakrájenou cibuli, zasypte cukrem a zlehka zkaramelizujte.
- Na stejné pánvi, kde byl losos, si udělejte volská oka. Můžete přidat trošku oleje. Vajíčka rozklepněte, osolte, opepřete a nechte bílek zatáhnout. Žloutek by měl po rozkrojení téct. Toustové chleby opečte z obou stran dozlatova.
- Zkompletujte sendviče. Na spodní toust dejte tatarku, na ni jedno volské oko, navrch na plátky nakrájeného lososa, na něj druhé volské oko, zasypte zkaramelizovanou cibulkou a nasekanou petrželkou. Přiklopte a snězte.
Snídaňový sendvič s lososem a vejcem 1 Zdroj: Slepičárna blog