Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Snídaňový sendvič s lososem a vejcem

2 porce
do 30 minut
Snídaňový sendvič s lososem a vejcem
Snídaňový sendvič s lososem a vejcem Autor: Slepičárna blog
Dobře udělaný sendvič je pro nedělní brunch to pravé! Když do něj přidáte domácí volské oko a čerstvě orestovaného lososa, budete chtít, aby neděle nikdy neskončila. :P
Reklama

Článek

10x neodolatelný sendvič Foto:

10x neodolatelný sendvič

Sendvič je ideálním parťákem na cesty, ale také na "piknikování". A jelikož se blíží čas letního polehávání v parcích, připravili jsme pro vás výběr několika famózních...

Reklama

Postup

  1. Filet lososa osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce, bude lépe držet tvar. Na pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a lososa orestujte dozlatova ze všech stran. Když je čerstvý, vůbec se nebojte připravit ho medium.
  2. Mezitím si připravte domácí tatarku. Smíchejte majonézu s nasekanou šalotkou, přidejte nastrouhanou okurku, hořčici a Tabasco. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Orestovaného lososa dejte stranou, nechte ho odpočívat. Na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte na plátky nakrájenou cibuli, zasypte cukrem a zlehka zkaramelizujte.
  4. Na stejné pánvi, kde byl losos, si udělejte volská oka. Můžete přidat trošku oleje. Vajíčka rozklepněte, osolte, opepřete a nechte bílek zatáhnout. Žloutek by měl po rozkrojení téct. Toustové chleby opečte z obou stran dozlatova.
  5. Zkompletujte sendviče. Na spodní toust dejte tatarku, na ni jedno volské oko, navrch na plátky nakrájeného lososa, na něj druhé volské oko, zasypte zkaramelizovanou cibulkou a nasekanou petrželkou. Přiklopte a snězte.
Reklama

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama