návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 1 hodiny
Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem
Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem
Tuto snídaňovou nádivku si můžete připravit předem, abyste si ráno udělali už jen něco dobrého k pití. Chuťově je to něco mezi quichem, francouzským toustem a omeletou :)

Postup

  1. Na vysokém plameni rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem (nebo použijte kapku oleje). Přidejte většinu slaniny (2 lžíce si nechejte na posypání) a orestujte dozlatova. Vyndejte z pánve a odložte na papírový ubrousek.
  2. Prošlehejte vejce, mléko, sůl a černý pepř v míse. Kostičky z baget vložte do velkého pytlíku se zipem. Vlijte k nim vaječnou směs, přisypejte 1 a 1/2 hnrku čedaru a hotovou slaninu (nezapomeňte si schovat ty 2 lžíce).
  3. Pytlík zavřete a "vmasírujte" vaječnou směs do kostek. Dejte do lednice na 30 minut minimálně (bageta musí směs dostatečně vstřebat).
  4. Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou formu na koláč (s odnímatelným dnem)* vymažte lehce olejem. Přendejte nádivku do formy, zarovnejte a upěchujte.
  5. Nádivku zasypejte zbylou syrovou slaninou, sýrem a formu zakryjte alobalem. Pečte cca 25 minut, poté sundejte alobal a pečte dalších 10 minut dozlatova.
  6. Po upečení nechejte asi 5 minut odležet, než nádivku vyndáte. Nakrájejte a podávejte s čerstvou petrželkou.

* Pokud nemáte kulatou formu s odnímatelným dnem, můžete samozřejmě použít klasický pekáček.

Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem 2 Foto: Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem; foto: recipetineats.com