Suroviny
- ovesné vločky (rýžové nebo pohankové) 1 hrnek
- mléko (rýžové, mandlové nebo kravské) 2 hrnky
- rýžový sirup (nebo med) 1–2 lžíce
- skořice 1/2 lžičky
Na ozdobu
- kaki 1 ks
- mučenka 1 ks
- kukuřičné lupínky (nebo kokosové)
Mučenku můžete znát také pod jménem maracuja, dá se sehnat snad v každém velkém supermarketu. Zralý plod má tmavě fialovou barvu a bývá i lehce zvrásněný, tak se toho nebojte, je to jen znak vyzrálosti. Mučenka je bohatá na vitamíny A, B, C, ale i na vápník, železo a riboflavin, který zlepšuje funkce srdce a jiných orgánů.
Kaki posiluje imunitní systém a metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě, zmírňuje svalové potíže a má příznivý účinek i při srdečních problémech. Toto ovoce má navíc i blahodárné účinky na embryonální vývoj dítěte.
Rýžová kaše je až neskutečně rychlá a člověk si ji může doladit podle vlastní chuti. Nebo taky podle možností ledničky, známe to všichni, že? :)
Postup přípravy
- Při přípravě vloček jako takových postupujte podle návodu výrobce. My jsme na hrneček vloček použili 2 hrnečky bezlaktózového mléka a vařili to na středním plameni přibližně tři minuty.
- Rýžovou kaši dochuťte rýžovým sirupem nebo medem a skořicí, která jídlo krásně provoní.
- Kokosové lupínky lehce opražte na sucho na pánvi. Stačí jim opravdu chvilička, tak opatrně, abyste si je nespálili.
- Na ozdobu použijte kaki ovoce, vydlabanou dřeň z mučenky a máte hotovo.