reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Smetanové kuře se žampiony
Autor: Slepičárna blog Smetanové kuře se žampiony

Smetanové kuře se žampiony

Hodnoceno: 0x
Hledáte novou inspiraci na víkendovému kuře? Někdo dělá pečenou klasiku s bramborem, my milujeme kuře na podušce. Tentokrát tu ale máme podzimní verzi s hořčicí, houbami a slaninou, kterou výtečně zjemní smetana.
do 2 hodin
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Nejdříve vykostěte kuře. Přendejte jednotlivé části do mísy, přidejte hořčici, sůl, pepř a zakapejte olivovým olejem.
  2. Promíchejte tak, aby se všechny kousky kuřete obalily. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte do ledničky na chvíli odpočinout.
  3. Mezitím oloupejte cibule a očistěte žampiony. Cibuli nakrájejte nadrobno, žampiony a slaninu na plátky.
  4. Vytáhněte kuřecí maso. Na pánvi rozehřejte olej, „zatáhněte“ maso ze všech stran dozlatova a dejte si je stranou na talíř. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  5. Na pánev přilijte olej, orestujte cibuli, poté přidejte slaninu a žampiony a opět restujte.
  6. Osolte, opepřete a vmíchejte část tymiánu. Směs z pánve přendejte do pekáčku, navrch rozložte kuřecí a pokud máte, podlijte troškou vývaru, případně vodou.
  7. Pečte dozlatova, asi hodinu a půl, podle toho, jak velké máte kousky kuřecího masa. Průběžně promíchejte, podle potřeby podlijte. Pak dejte maso stranou, ideálně někam do tepla.
  8. Pekáček dejte na plotnu (případně přendejte zpět na pánev) a přiveďte k varu. Já ještě přidávám vývar, který „táhnu“ v hrnci vedle. Záleží na tom, kolik šťávy chcete mít!
  9. Vmíchejte smetanu, můžete ji zahustit lehce hladkou moukou, a snižte teplotu. Dochuťte solí, pepřem a ještě přidejte tymián.
  10. Vložte maso a ještě dohromady prohřejte. Na závěr zasypte nasekanou jarní cibulkou.

 

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

Související témata: Hlavní jídla

reklama