Salát
- salátové brambory (typ A) 1 kg
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
- červená cibule 2 ks
- ocet 3 lžíce
- olej 1 lžíce
- natvrdo uvařená vejce 2 ks
Řízky
- telecí kýta 800 g
- ztvrdlé housky 4 ks
- hladká mouka 30 g
- vejce 2 ks
- sádlo na smažení 200 g
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce (ne zcela doměkka, aby šly dobře krájet na plátky). Nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Dejte do větší mísy. Přidejte nakrájená vejce, přimíchejte olej a ocet a dochuťte solí a pepřem. Nechte uležet (nejlépe přes noc).
- Z odblaněné kýty nakrájejte a naklepejte řízky. Osušte a osolte.
- Ze ztvrdlých housek připravte strouhanku. Řízky obalte moukou, rozmíchanými vejci a strouhankou. Tu pořádně přitlačte a zbylou oklepejte.
- Řízky z obou stran prudce osmahněte na rozpáleném sádle.
- Podávejte s bramborovým salátem.
PRIMA TIP: Pro ještě lepší chuť můžete řízky smažit na směsi sádla a přepuštěného másla.