reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Smažený telecí řízek s jednoduchým bramborovým salátem
Smažený telecí řízek s jednoduchým bramborovým salátem

Smažený telecí řízek s jednoduchým bramborovým salátem

Hodnoceno: 6x
Smažený řízek je nejoblíbenějším nedělním obědem, hospodskou klasikou, slavnostní večeří i jídlem, které si rádi balíme na cesty. Nejčastěji se připravuje z vepřového nebo kuřecího masa, ale pokud si chcete dopřát, vyzkoušejte variantu z delikátního masa telecího. Nejvhodnější je telecí kýta, kterou doporučujeme rozklepat na tenko.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce (ne zcela doměkka, aby šly dobře krájet na plátky). Nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Dejte do větší mísy. Přidejte nakrájená vejce, přimíchejte olej a ocet a dochuťte solí a pepřem. Nechte uležet (nejlépe přes noc).
  2. Z odblaněné kýty nakrájejte a naklepejte řízky. Osušte a osolte. 
  3. Ze ztvrdlých housek připravte strouhanku. Řízky obalte moukou, rozmíchanými vejci a strouhankou. Tu pořádně přitlačte a zbylou oklepejte.
  4. Řízky z obou stran prudce osmahněte na rozpáleném sádle.
  5. Podávejte s bramborovým salátem.

PRIMA TIP: Pro ještě lepší chuť můžete řízky smažit na směsi sádla a přepuštěného másla.

reklama