Tortellini
- tortellini (hotové se sýrovou náplní) 1 balíček
- rostlinný olej 1/2 hrnku
- strouhanka panko 1 hrnek
- strouhaný parmazán 1 hrst
- hladká mouka 1/2 hrnku
- vejce (velká, prošlehaná) 2 ks
- omáčky (hotová omáčka marinara k podávání)
Koktejl (1 drink)
- vodka 45 ml
- šťáva z granátového jablka 60 ml
- zázvor (kousek čerstvého zázvoru nakrájeného na tenké plátky)
Postup přípravy
- Tortellini uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu. Sceďte je a nechte dobře okapat.
- V silnostěnné pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej na středně vysokém stupni. V míse promíchejte strouhanku s parmazánem a dejte stranou.
- Suché tortellini po částech obalujte v mouce, vejcích a strouhance se sýrem, kterou trochu přitiskněte.
- Smažte po částech v rozehřátém oleji dozlatova, asi 1 až 2 minuty. Nechte na kuchyňském papíru odsát tuk a ihned podávejte s trochou omáčky, případně dalším parmazánem k posypání.
- KOKTEJL: Všechny přísady kromě zázvoru protřepejte v šejkru na ledu a rozlijte do sklenek. Ozdobte plátky zázvoru.