Suroviny
- citrónová tráva 2 stonky
- Česnek 2 stroužky
- čerstvá chilli paprička 1 ks
- čerstvý zázvor 2cm kousek
- loupané středně velké krevety 300 g
- rybí omáčka 2 lžičky
- kvalitní sójová omáčka 2 lžičky
- kafírové listy 2 ks
- cukr krupice nebo karamel 1 lžíce
- olej na smažení 1 lžíce
Postup přípravy
- Citronovou trávu, česnek, chilli a zázvor nakrájejte nadrobno do větší mísy. Přidejte krevety, rybí a sójovou omáčku a na tenké nudličky nakrájené kafírové listy. Promíchejte a nechte 20 minut marinovat.
- Rozpalte pánev. Vsypte cukr a rozpusťte ho na karamel. Zalijte 2 lžícemi vody, promíchejte a slijte do misky.
- V čisté pánvi rozpalte olej. Vsypte krevety i s kořením a restujte, až se zatáhnou a získají oranžovou barvu. Přidejte karamel, důkladně promíchejte a opékejte zhruba 1 minutu, aby se chutě rovnoměrně propojily.