Najděte si recept
Reklama
Sladká rajčatová marmeláda
4 sklenice po 450 g porce
do 1 hodiny

Paní Gábina Jiřenová ze Zbiroh je autorkou neuvěřitelné rajčatové zavařeniny, kterou si při každé příští úrodě rajčat budete chtít zopakovat.
Stále populárnější maloskalský jarmark je i každoročním (vždy 1. sobotu v září) dějištěm soutěže o nejlepší marmeládu. Ze 40 zúčastněných jsme pro vás vybrali právě tuto vítěznou!
Suroviny (4 sklenice po 450 g porce)
- zralá rajčata 1,2 kg
- jablka 800 g
- cukr krupice 1 kg
- vanilkový cukr 1 sáček
- kůra a šťáva z jednoho citronu
- Rum 6 lžic
- mletá skořice 1/2 lžičky
Postup
- Rajčata a jablka dejte do kastrolu a na mírném plameni duste, až se rozpadnou. Vzniklou směs propasírujte, vmíchejte k ní oba cukry a skořici. Opět na mírném plameni vařte do zhoustnutí.
- Nakonec přidejte citronovou kůru a šťávu a rum. Ještě horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je a obraťte dnem vzhůru, aby se víčka přichytila.
Sladká rajčatová marmeláda; foto: Johana Pošová