Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Skořicové churros s Baileys

do 30 minut
Skořicové churros s Baileys
Skořicové churros s Baileys Autor: archiv Baileys
Legenda praví, že churros do Evropy přinesli portugalští námořníci, kteří si ho díky snadné přípravě velmi oblíbili. Dnes se tyto spirály staly tradičním zimním pokrmem, který se servíruje ke snídani nebo po probdělé noci.
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Máslo, cukr, vodu a sůl důkladně promíchejte v hrnci. Přiveďte k varu a postupně přisypávejte mouku. Poté stáhněte z plotny a vařečkou vymíchejte kompaktní směs.
  2. Přidejte vejce, likér Baileys a zpracujte těsto d hladka. Nechte vychladnout.
  3. V pánvi rozehřejte olej a mezitím naplňte těstem cukrářské zdobítko s hvězdicovou trubičkou. Poté do pánve opatrně vytlačujte zhruba 10 cm dlouhé těsto.
  4. Těsto smažte oboustranně několik minut. Dozlatova upečené churros nechte okapat na papírovém ubrousku.
  5. Vanilkový cukr a skořici smíchejte v menší míse a všechny churros v něm obalte.
Reklama

PRIMA TIP: V hrnci přiveďte k varu 180 ml smetany ke šlehání. Poté jej sundejte z vařiče a přilámejte do něj 150 g čokolády. Čokoládovou směs vymíchejte do hladka a podávejte k teplým churros.

Skořicové churros s Baileys Foto: Skořicové churros s Baileys; foto: archiv Baileys

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama