Suroviny
- máslo 70 g
- cukr krupice 2 lžíce
- voda 250 ml
- sůl špetka
- hladká mouka 120 g
- vejce 2 ks
- baileys 2 lžíce
- olej (na smažení)
- mletá skořice 1 lžička
- vanilkový cukr 2 sáčky
Postup přípravy
- Máslo, cukr, vodu a sůl důkladně promíchejte v hrnci. Přiveďte k varu a postupně přisypávejte mouku. Poté stáhněte z plotny a vařečkou vymíchejte kompaktní směs.
- Přidejte vejce, likér Baileys a zpracujte těsto d hladka. Nechte vychladnout.
- V pánvi rozehřejte olej a mezitím naplňte těstem cukrářské zdobítko s hvězdicovou trubičkou. Poté do pánve opatrně vytlačujte zhruba 10 cm dlouhé těsto.
- Těsto smažte oboustranně několik minut. Dozlatova upečené churros nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Vanilkový cukr a skořici smíchejte v menší míse a všechny churros v něm obalte.