Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Šalotkový tarte tatin

4 porce
do 1 hodiny
Šalotkový tarte tatin
Šalotkový tarte tatin Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně
Obrácený jablečný koláč sester Tatinových vám jistě nemusíme představovat, ale zkuste si představit, jak revolučně tehdy působil. To dnes nahrazení jablek šalotkami a metamorfóza dezertu ve slaný předkrm nebudí zdaleka tolik pozdvižení. Určitě ho ale vyzkoušejte, na večírku nebo při rodinné sešlosti s ním sklidíte aplaus.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Těsto vyjměte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Šalotky oloupejte a nakrájejte na 1cm plátky. V pánvi rozehřejte olej, vsypte šalotky a opékejte je zhruba 5 minut z jedné strany, až lehce změknou. Vyjměte je, do stejné pánve vsypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Jakmile ztmavne, rozvoní se a začne se rozpouštět, vlijte víno a ocet, nechte zlehka odpařit alkohol, přidejte tymián, osolte, opepřete, ztlumte na střední stupeň a vařte ještě zhruba 15–20 minut, až tekutina zhoustne do konzistence sirupu. 
  2. Těsto vykrojte podle velikosti formy, ve které chcete koláč péct – buď jeden velký, nebo více menších. 
  3. Šalotky vyskládejte vedle sebe opečenou stranou dolů do formy, zalijte svařenou tekutinou, pečlivě zakryjte těstem po celé ploše až do okrajů a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 12 minut dozlatova. 
Reklama

Fresh kuchyně
Zdeněk Pohlreich

Na úspěch kuchařky Lehká kuchyně, ve které oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, proč a jakým způsobem žije zdravě, letos navázal kuchařkou Fresh kuchyně, ve které představuje moderní, zdravá a lehká jídla z čerstvých, převážně lokálních surovin. Kvalitní suroviny jsou polovina úspěchu, jak je dobře zkombinovat, upravit a naservírovat, vám ukáže Zdeněk Pohlreich na více než 90 receptech na snídaně, malá jídla, saláty, hlavní chody, dezerty a nápoje. Nejde jen o recepty, fresh je nový koncept zlepšení života, jak si prostřednictvím dobrého a zdravého jídla udržet jasnou mysl a fungující tělo. Knihu koupíte v knihkupectví nebo s podpisem na www.zdenekpohlreich.cz
Vydalo nakladatelství Sevruga. 
Související témata: Malá jídla , Francouzské kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama