Suroviny
- cuketa 1 ks
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- cherry rajčata 500 g
- fenykl 1 ks
- rukola (čerstvá ) 2 hrsti
- feta 100 g
- olivový olej
- piniové oříšky 1 lžíce
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 220 °C program grilování.
- Všechnu zeleninu dobře omyjte, zbavte přebytečných částí jako jsou například semínka z paprik, stonky, dřevnaté konce, atd.
- Cuketu nakrájejte na kolečka, papriku překrojte na čtyři části, stejně jako fenykl, rajčata můžete ponechat v celku spolu s jarní cibulkou. Vše vyskládejte na plech, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut nebo dokud nebude mít zelenina zlatavé okraje. Piniové oříšky na sucho opražte na pánvi.
- Hotovou opečenou zeleninu smíchejte spolu s čerstvou rukolou a sýrem feta. Vše posypte piniovými oříšky. Salát z pečené zeleniny můžete doladit přidáním olivového oleje, citronové šťávy a případně soli.