Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Salát z karamelizovaných hrušek a čočky

2 porce
do 30 minut
Salát z karamelizovaných hrušek a čočky
Salát z karamelizovaných hrušek a čočky Autor: Výpečky.com
Recept na tento čočkový salát, který krásně vypadá na talíři a chutná báječně, pochází z nové kuchařky z vydavatelství Slovart OPRAVDU ZDRAVĚ – jezte s ohledem na své tělo – zásaditě.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do mělkého rendlíku nalijte 2 lžíce olivového oleje, agávový sirup a ocet. Vložte hrušku a pomalu ji ve směsi duste. Podle potřeby přidávejte po lžících vodu.
  2. Mezitím nasypte čočku do rendlíku, zalijte velkým množstvím studené vody, přiveďte k varu a zvolna vařte 20 minut. Lepší na tento salát vařit čočku al dente čili na skus.
  3. Rajčata se mají i s větvičkou péct v troubě asi 15 minut na 160 °C, ale pokud chcete proces urychlit, tak rajčata dejte na pánev s kapkou olivového oleje. Výsledek je stejný, jen pánev raději přiklopte.
  4. Ořechy a chilli papričku nasypte do misky, přidejte uvařenou a vychladlou čočku, zbývající olivový olej a citronovou šťávu. Vše zlehka promíchejte. Na každý talíř nasypte rukolu a na ni poklaďte čočkový salát s hruškou a rajčaty.
Reklama

Salát z karamelizovaných hrušek a čočky Foto: Výpečky.com

Salát z karamelizovaných hrušek a čočky. Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama