Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát s pohankou, sušenými rajčaty, špenátem a lilkem
Vyzkoušejte lehký salát, ideální k večeři v horkých dnech. Vhodný i pro ty, kdo si drží linii do plavek nebo šatů! Navíc je to rychlý recept, který zvládnete raz dva...
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- pohanka 1 hrnek
- Špenát 2 hrsti
- sušená rajčata v oleji, nasekaná 2 lžíce
- Lilek 1 ks
- Olivový olej 1 dl
- avokádový olej 1 dl
- balzamiko redukce 1 lžíce
- datlový sirup 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pohanku dejte vařit, jak je napsáno v návodu.
- Lilek nakrájejte na kostičky a dejte osolený do trouby péct dokud nezhnědne a nezměkne.
- Jakmile se pohanka uvaří, propláchněte ji studenou vodou a dejte do misky. Přidejte nasekaný špenát, sušená rajčata, jednu nasekanou jarní cibulku a upečený lilek.
- Připravte si zálivku. Smíchejte oba oleje, balzamiko redukci a datlový sirup. Měla by vzniknout táhlá zahuštěná zálivka, kde se všechny ingredience krásně smísí i s oleji dohromady. Můžete lehce osolit a zalít připravený salát a řádně zamíchat.
Salát s pohankou, sušenými rajčaty, špenátem a lilkem. Foto: Kuchařinka.cz
Seznamte se s Kuchařinkou
Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...
… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.