návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Salát s halloumi a pečenými rajčaty

2 porce
do 30 minut
Salát s halloumi a pečenými rajčaty
Salát s halloumi a pečenými rajčaty Autor: P&G Foodies
Každá ingredience hraje v tomto salátu důležitou roli. Je opravdu letní záležitostí, protože máme čerstvé a hlavně mladé cukety. Bez nich to nejde. Pokud máte domácí, tak nádhera! Mladé cukety chutnají naprosto dokonale v syrovém stavu.

Suroviny (2 porce)

Salát:

Postup

  1. Nahřejte si troubu na 170 °C. Rozkrájejte si cca 10 cherry rajčátek na půlky, vyskládejte je na pečucí papír, postříkejte je jemně olivovým olejem a lehce opepřete. Dejte do trouby cca na 15 minut.
  2. Mezitím si připravte dresink. V malé mističce důkladně promíchejte 1 lžičku hořčice, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce posekaných bylinek (např. petrželka, tymián, oregano) se špetkou soli a pepře. Halloumi sýr je velmi slaný, takže se solí opravdu opatrně.
  3. Do větší mísy hoďte 2 velké hrsti špenátu, 2 hrsti mixu salátů, 3 lžíce kaparů, na slabounké plátky nakrájených 3–5 ředkviček a na plátky mladé cukety. Do salátů volte vždy drobné cukety, které jsou křupavé. Vše promíchejte s 3 lžícemi dresinku.
  4. Halloumi sýr nakrájejte na plátky a orestujte jej na pánvi z obou stran dohněda.
  5. Nyní rozdělte salát do 2 misek či hlubokých talířů. Přidejte hotové kousky halloumi, opečené kousky cherry rajčátek a na závěr ještě lehce zakápněte dresinkem. Zbylý dresink dejte do uzavíratelné nádoby a uložte do lednice.

Salát s halloumi a pečenými rajčaty 2 Foto:

Salát s halloumi a pečenými rajčaty 3 Foto: Salát s halloumi a pečenými rajčaty; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.