Dresink
- hrubozrnná horčice 1 lžička
- Olivový olej 5 lžic
- citronová štáva 2 lžíce
- nasekané čerstvé bylinky 2 lžíce
- špetka soli
- špetka pepře
Salát
- mix salátových listů 2 hrsti
- Špenát 2 hrsti
- ředkvičky 3–5 ks
- Kapary 3 lžíce
- cherry rajčata 10 ks
- malá cuketa 1 ks
- halloumi 250 g
Postup přípravy
- Nahřejte si troubu na 170 °C. Rozkrájejte si cca 10 cherry rajčátek na půlky, vyskládejte je na pečucí papír, postříkejte je jemně olivovým olejem a lehce opepřete. Dejte do trouby cca na 15 minut.
- Mezitím si připravte dresink. V malé mističce důkladně promíchejte 1 lžičku hořčice, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce posekaných bylinek (např. petrželka, tymián, oregano) se špetkou soli a pepře. Halloumi sýr je velmi slaný, takže se solí opravdu opatrně.
- Do větší mísy hoďte 2 velké hrsti špenátu, 2 hrsti mixu salátů, 3 lžíce kaparů, na slabounké plátky nakrájených 3–5 ředkviček a na plátky mladé cukety. Do salátů volte vždy drobné cukety, které jsou křupavé. Vše promíchejte s 3 lžícemi dresinku.
- Halloumi sýr nakrájejte na plátky a orestujte jej na pánvi z obou stran dohněda.
- Nyní rozdělte salát do 2 misek či hlubokých talířů. Přidejte hotové kousky halloumi, opečené kousky cherry rajčátek a na závěr ještě lehce zakápněte dresinkem. Zbylý dresink dejte do uzavíratelné nádoby a uložte do lednice.