Suroviny
- kuřecí prsa (s kůží) 4 ks
- balkánský sýr 50 g
- eidam 50 g
- špenát (čerstvý ) 250 g
- česnek 2 stroužky
- bílé víno 200 ml
- mandlové plátky 1 hrst
- olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka
Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Postup přípravy
- Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa. Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
- Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
- Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
- Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
- Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů. Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte. Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
- Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.