Suroviny
- filety z ryby 2 ks
- ančovičky 4 filetky
- Česnek 1 stroužek
- olivy 1 lžíce
- cherry rajčátka 8 ks
- Kapary 1 lžička
- Tymián 4 snítky
- Citron 1 ks
- bílé vino 1 dcl
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- pečicí papír
Postup přípravy
- Rozložte si pečící papír tak, aby jste do jeho středu položili filet ryby. Na každé straně je třeba, aby papír minimálně 4cm přesahoval na každou stranu. To proto, abychom ho mohli na konci kraje zahnout a vytvořit kapsu.
- Rybu si dostatečně osolte a opepřete. Následně na ni poklaďte všechny ostatní ingredience (na plátky nakrájený česnek, ančovičky, kapary, olivy, rajčátka, tymián a na kolečka nakrájený citrón). Pokud máte bio citrón, můžete přidat i trochu nastrouhané kůry z něj.
- Rybu zabalte do pečícího papíru tak, že vám vznikne jakási kapsa. Okraje překládejte směrem dovnitř tak dlouho, dokud vám to ingredience uvnitř dovolí. Na jedné straně si nechte
- Předtím, než rybu zabalíte úplně, nalijte k ní trošku toho bílého vína. Až poté okraje zahněte i s poslední strany a můžete dát do rozehřáté trouby na 180°C přibližně na 15 minut. Záleží na velikosti ryby
- Pokud si nevíte rady s výběrem ryby, v každém dobrém obchodě by vám měli poradit. Na tenhle recept je lepší mít rybu s pevnější strukturou masa, aby se vám jen tak nerozpadla. My jsme zvolili Okounka nilského, ale možností je poměrně dost. Tomuto pečení v troubě se říká "en papillote", česky řečeno v papilotě, což je příprava masa v páře. Proto také to víno, které nám nejen rybu krásně dochutí, ale taky uvaří. Ryba tak zůstane krásně šťavnatá a plná chutí.