Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rozmarýnové housky

15 ks porcí
do 2 hodin
Rozmarýnové housky
Rozmarýnové housky
Co může být víc než vůně, která zaplní celý byt, když pečete vlastní pečivo. Zvlášť když do těsta na tyhle rozkošné housky přidáte božsky vonící rozmarýn...
Reklama

Suroviny (15 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. V míse promíchejte obě mouky, droždí, cukr, sůl, pepř, olej a rozmarýn. Přidejte vlažnou vodu. Vypracujte důkladně – mělo by vám to zabrat alespoň pět minut – hladké těsto, které nechejte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Z vykynutého těsta vyválejte tenké válečky, které zapleťte do tvaru housek: Ze tří, ze dvou nebo z jediného pramínku. Ze tří je pleťte jako cop, konce na obou koncích zahněte pod housku. Budete-li plést ze dvou, uprostřed je překřižte, všechny konce položte na jednu stranu a pleťte jako základ na vánočku ze čtyř copů. Na jediném pramínku jednoduše udělejte uzel.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Housky přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechejte patnáct minut kynout a poté potřete prošlehaným žloutkem s vodou. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
Reklama

Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli, Foto: Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama