Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rib eye steak s pečenými bramborami na grilu
V nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! se Zdeněk Pohlreich zaměřil především na úpravu steaků. Zatímco krkovici nebo kuře házíme na gril bez rozpaků, z přípravy kvalitního, a tudíž i dražšího hovězího masa máme pořád respekt. A oblíbený Šéf se proto rozhodl ukázat nám, jak na to!
do 1 hodiny
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Velké brambory dejte po jednom na kus alobalu. Každou pokapejte olejem, opepřete a hodně osolte. Přidejte k nim snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu a zabalte je tak, aby z balíčků neutíkala pára. Dejte brambory na gril a nechte je péct doměkka zhruba 40 minut.
- Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut předem, aby bylo v pokojové teplotě. Nakrájejte ho na tlusté plátky, opepřete a osolte je z obou stran. Vložte steaky na gril potřený špekem a rozpálený zhruba na 300 stupňů. Jakmile bude maso hotové, stáhněte ho z grilu a nechte chvíli odpočinout.
- Mezitím rozbalte hotové brambory, přidejte ke každé máslo a nasekanou pažitku a připravte na talíř. Rozkrájejte maso, polejte ho šťávou, kterou pustilo a můžete servírovat.