návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rib eye steak s pečenými bramborami na grilu

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Rib Eye Steak s pečenými bramborami na grilu
Autor: archiv FTV Prima Rib Eye Steak s pečenými bramborami na grilu
V nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! se Zdeněk Pohlreich zaměřil především na úpravu steaků. Zatímco krkovici nebo kuře házíme na gril bez rozpaků, z přípravy kvalitního, a tudíž i dražšího hovězího masa máme pořád respekt. A oblíbený Šéf se proto rozhodl ukázat nám, jak na to!

Postup

  1. Velké brambory dejte po jednom na kus alobalu. Každou pokapejte olejem, opepřete a hodně osolte. Přidejte k nim snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu a zabalte je tak, aby z balíčků neutíkala pára. Dejte brambory na gril a nechte je péct doměkka zhruba 40 minut.
  2. Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut předem, aby bylo v pokojové teplotě. Nakrájejte ho na tlusté plátky, opepřete a osolte je z obou stran. Vložte steaky na gril potřený špekem a rozpálený zhruba na 300 stupňů. Jakmile bude maso hotové, stáhněte ho z grilu a nechte chvíli odpočinout.
  3. Mezitím rozbalte hotové brambory, přidejte ke každé máslo a nasekanou pažitku a připravte na talíř. Rozkrájejte maso, polejte ho šťávou, kterou pustilo a můžete servírovat. 

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:

Související témata: grilování , steak , Hlavní jídla