Suroviny
- vysoký roštěnec (rib eye steak)
- špek
- brambory (větší )
- rozmarýn (čerstvý )
- tymián (čerstvý )
- pažitka
- olej
- máslo
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Velké brambory dejte po jednom na kus alobalu. Každou pokapejte olejem, opepřete a hodně osolte. Přidejte k nim snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu a zabalte je tak, aby z balíčků neutíkala pára. Dejte brambory na gril a nechte je péct doměkka zhruba 40 minut.
- Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut předem, aby bylo v pokojové teplotě. Nakrájejte ho na tlusté plátky, opepřete a osolte je z obou stran. Vložte steaky na gril potřený špekem a rozpálený zhruba na 300 stupňů. Jakmile bude maso hotové, stáhněte ho z grilu a nechte chvíli odpočinout.
- Mezitím rozbalte hotové brambory, přidejte ke každé máslo a nasekanou pažitku a připravte na talíř. Rozkrájejte maso, polejte ho šťávou, kterou pustilo a můžete servírovat.