návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Reuben sendvič

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Reuben sendvič
Autor: Kublanka.cz Reuben sendvič
Reuben sendvič je slavná americká klasika, o kterou se přou generace potomků údajných autorů receptu. Vyzkoušejte si ho připravit doma, rozhodně to bude stát za to!

Postup

  1. Veškeré koření dáme do hmoždíře a nahrubo ho podrtíme. Ve velkém hrnci (musí se nám do něj vejít celé hrudí) promícháme 1 a 1/2 l vody, Pragandu, cukr, najemno nasekaný česnek a 2 a 1/2 lžičky nadrceného koření.
  2. Zbytek koření si ponecháme v dobře uzavřené nádobě na později. Za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr a sůl dokonale rozpustí, stáhneme z ohně a necháme lák vychladnout na pokojovou teplotu. Poté dáme lák vychladit do lednice – jeho teplota by se měla pohybovat v rozmezí 5–10 °C.
  3. Hovězí hrudí dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a vložíme ho hrnce s připraveným lákem. Celé hovězí hrudí musí být zcela potopené. Hrnec přiklopíme a dáme ho do lednice na 5–7 dní. Pokud je potřeba, maso zatížíme. Délka naložení masa je přímo úměrná jeho výšce. Tzn. pokud je maso vysoké 6 cm, musíme ho ponechat v láku minimálně 6 dní. Každý den maso v láku otočíme, například s pomocí kuchařské pinzety. Naloženého masa ani láku se nedotýkáme prsty. Po celou dobu naložení masa musí zůstat lák čirý.
  4. Naložené maso dobře omyjeme od láku pod tekoucí vodou, vložíme ho do čistého hrnce a zalijeme ho studenou vodou tak, aby bylo zcela potopené. Do hrnce přidáme 2 a 1/2 lžičky zbylého nadrceného koření a přivedeme k varu. Jakmile začne voda vřít, hrnec přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a necháme vařit do změknutí (2–3 hodiny).
  5. Pokud by hladina vody v průběhu vaření klesla pod úroveň masa, doplníme ji tak, aby maso zůstalo zcela potopené. Uvařené hovězí hrudí nakrájíme na tenké plátky.
  6. Příprava sendviče: V misce promícháme majonézu s chilli omáčkou, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a najemno nasekanou cibulí. Krajíc chleba potřeme majonézou, na ni dáme plátky nakrájeného hovězího hrudí, kysané zelí a plátek ementálu. Přiklopíme druhým krajícem chleba.
  7. Sendvič opečeme z obou stran na mírném ohni na másle. Opékáme tak dlouho, až je sendvič dobře prohřátý. Ihned podáváme, například s kyselou okurkou.

Reuben sendvič 2 Foto:

Reuben sendvič 3 Foto:

Reuben sendvič 4 Foto:

Reuben sendvič; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz