Citronová zálivka
- citronová šťáva 2 lžíce
- sůl
- olivový olej 3 lžíce
- pepř
Salát
- zálivka (citronová) 2 lžíce
- cizrna (z konzervy, propláchnutá a okapaná) 1/2 šálku
- cherry rajčata 1/3 šálku
- salátová okurka 1/3 šálku
- červená cibule 2 lžíce
- černé olivy (vypeckované a rozpůlené) 2 lžíce
- feta 60 g
- hladkolistá petržel 2 lžíce
Postup přípravy
- Zálivka: Do misky dejte citronovou šťávu, špetku soli a pepře a vše dobře prošlehejte. Do základu po troškách všlehejte olej a pokračujte, dokud hladce propojená směs nezhoustne.
- Salát: Do zavařovací sklenice dejte salátovou zálivku a přikryjte ji cizrnou. Potom po vrstvách přidejte rajčata, okurku, cibuli, olivy, sýr a petržel.
- Sklenici pevně uzavřete a uložte do lednice, kde zůstane, dokud salát nepřijde na program. Poté jednoduše její obsah vyklopte do misky a lehce promíchejte.